часник, борщ і раптовий плюс у кишені
-
Я ніколи не був азартною людиною. Максимум — партія в «Монополію» на Новий рік, де теща вічно виграє, бо має зелені фішки. Але минулого місяця трапилася історія, після якої навіть вона задумалась. Почну здалеку: я працюю на ринку. Не на базарі, де торгують носками, а в невеликому м'ясному павільйоні в Одесі. Стою за прилавком з шістнадцятої ночі до десятої ранку. Потім додому, сон, і знову на ринок. Робота — не фіалки нюхати. Пахне кров'ю та цибулею. Але я люблю її. Мої клієнти — старенькі, які розповідають мені історії про життя, поки я відважую їм кіло фаршу.
Одного ранку після зміни я був вичавлений як лимон. Дружина попросила купити часник на борщ. Зайшов у супермаркет поруч із домом, взяв часник, і поки стояв у черзі до каси, відкрив телефон. Гортав стрічку, нічого цікавого. І тут з'явилась реклама. Така собі, ненав'язлива. Текст говорив про бонус від БК для нових гравців. 500 гривень безкоштовно. Я скривився. Думаю, ну от, знову ці розводи. Але касирка забарилася, черга не рухалась, і мені стало нудно. Я натиснув.
Реєстрація зайняла менше хвилини. Ввів номер, придумав пароль "Борщ2024" — чого дрібнитися. Підтвердив. І ось баланс поповнився. Ті самі 500 гривень. Я подивився на екран, потім на часник у руці. Подумав: "Цей часник коштує 12 гривень. А мені щойно подарували суму, на яку можна купити 40 голівок часнику. Смішно".
Вийшов із магазину, сів на лавку біля під'їзду. Дружина чекала на борщ, але я вирішив не поспішати. Увімкнув слот. Випадковий, який першим попався — якісь стародавні статуї та маски. Ставка мінімальна — 2 гривні. Кручу собі, розслабляюсь. Виграю 10, програю 10. Баланс плаває в районі 500. Ніякої ейфорії, ніякого тремтіння. Просто спосіб убити 15 хвилин, поки борщ не втік на плиті.
І тут на 43-му спіні щось клацнуло. Екран засвітився помаранчевим. Випали три маски. Бонусна гра з множниками. Я відклав часник убік. Вдихнув. Пам'ятаю, як десь далеко завмерла музика з сусідньої машини. Почалися безкоштовні обертання. Перший спін — 80 гривень. Другий — 120. Третій — 250. Я не міг повірити своїм очам. Коли бонус закінчився, баланс показував 1870 гривень. Уявіть: 1870 гривень, яких не було 20 хвилин тому. Зароблених не важкою працею на ринку, не нічними змінами, а просто — клацанням по екрану.
Я вивів 1500 на картку одразу. Не думаючи. 370 залишив для гри на майбутнє — просто як пам'ять. Гроші прийшли за шість хвилин. Я сидів на тій лавці, дивився на часник, на радісне повідомлення з банку, і мені хотілося сміятися. Бо це було абсурдно. Це суперечило всьому, у що я вірив про "легкі гроші не буває".
Вдома я приготував борщ. Кришив той часник, заправляв сметаною, і поки варилося, сказав дружині: "Слухай, тут така справа... ми сьогодні вечеряємо з креветками". Вона здивувалась: "Ти ж казав, грошей нема до п'ятниці". А я показав їй скрін виведення. Розповів про бонус від БК, про слоти, про ту лавку. Вона не повірила. Попросила показати рахунок. Я показав. Вона довго мовчала, а потім сказала: "А часник хоча б купив?"
Я купив. І ще купив ті креветки. І пляшку вина. І борщ ми їли з креветками та вином. Це був найдивніший обід у нашому житті.
Наступного дня я знову пішов на ринок. Стояв за прилавком, пахнув цибулею та кров'ю, розмовляв із бабусями. І ніхто не знав, що вчорашній м'ясник о шостій ранку виграв півтори тисячі, поки тримав у руці часник. Я не став постійним гравцем. Але той випадок навчив мене: іноді варто дозволити собі маленьке "так". Не тому що ти жадібний до грошей, а тому що життя — це не тільки робота. Життя — це ще й несподівані бонуси. І цей бонус від БК став для мене символом того, що навіть у найсіріший ранок після нічної зміни удача може сидіти на лавці поруч із часником. Головне — не пройти повз.Сегодня, 16:21 / #1