Təsadüfən girdim, qazancımla qaçdım
-
Bazar günü idi. Yağış yağırdı, elə bildim, şəhəri su basacaq. Pəncərədən bayıra baxdım, heç yerə getmək olmazdı. Dostlar yığışıb kafedə oturmuşdular, amma mən çıxa bilməzdim. Evdə tək idim, televizorda da maraqlı heç nə yox idi. Adi, sıxıcı, heç nəyin baş vermədiyi bir bazar günü.
Divan uzanmışdım, telefona baxırdım. Bir saat belə keçdi, yoxsa iki, bilmirəm. Sonra birdən ağlıma gəldi: nə vaxtdır dostlar bir platformadan danışırdılar. Adını xatırlaya bilmirdim, amma təxminən yazdım axtarışa. Çıxdı. mostbet skacat yazıb sayta keçdim. Düşündüm, görək nədi, heç olmasa vaxt keçər.
Qeydiyyatı tamamlamaq üçün 3 dəqiqə çəkdi. Adımı, nömrəmi yazdım. İlk dəfə idi belə bir şeyə üzv olurdum. Əvvəllər bilet alardım, amma online oyunlara heç vaxt girişməmişdim. Təəccüblü idi, hər şey çox sadə idi. Elə həmin an içəriyə 20 manat atdım. Yəni fikirləşdim, 20 manatdı, uduramsa nə ala, uduzramsa da zərər yox. Axı bu yağışlı havada başqa nə edə bilərdim?
Başladım ən sadə oyundan. Bir az slotları fırlatdım. Kiçik mərclər qoydum. Bir neçə dəqiqə sonra balans 20-dən 15-ə düşdü. Gülüb dedim, “yaxşı, belə də olar”. Amma birdən bir kombinasiya düşdü. Ekranda işıqlar yanıb-söndü, səs-küy qopdu. Baxdım, balans 15 yox, 35 manat olmuşdu. Oturduğum yerdə dikəldim. Elə bildim, səhv baxıram. Yenə baxdım. Doğru idi.
O andan sonra iş dəyişdi. Mən elə bil başqa bir adama çevrildim. Əvvəl rahat idim, indi hər mərcdən sonra ürəyim döyünürdü. Hər fırlanmada nəsə gözləyirdim. Həyəcan məni içindən yeyirdi. Bir ara dayandım, nəfəs aldım. Öz-özümə dedim, “qardaş, sakit ol, bu sadəcə oyundu”. Amma olmurdu. O həyəcan, o adrenalini sevmişdim.
Bir neçə oyun dəyişdim. Kart oyunlarına baxdım. Bir az qaydalarını oxudum, maraqlı gəldi. Mərcimi qoydum. Kartlar gəldi. Udduq. Dedi, “bir də”. Yenə udduq. Üçüncüdə mərcimi artırdım. Dilerin üzü ekranda gülümsəyirdi, sanki mənimlə birlikdə sevinirdi. Həmin an mostbet skacat ilə girdiyim bu dünyada nə vaxtsa bu qədər əylənəcəyimi düşünməmişdim.
Saat keçdikcə balans böyüyürdü. 35 manat 70 oldu, 70 manat 120 oldu. Mən evdə gəzirdim, gah divana uzanırdım, gah da yenə qayıdıb oynayırdım. Yağış hələ də yağırdı. Küçədə heç kim yox idi. Mən isə sanki öz dünyamda idim. Telefonun şarjı azalırdı, amma mən dayanmırdım. Kabeli taxdım, oyun davam.
Saat 5-ə yaxın balans 250 manatı keçdi. Elə həmin an fikirləşdim, “bəsdir, bu gün bəxtim gətirir, amma hər şeyin bir sonu var”. Oynamağı dayandırdım. Çıxış etdim. Pulun bir hissəsini kartıma köçürdüm, qalanını da hesabda saxladım. Elə bil dağdan enmişdim. Nəfəsim rahatladı.
Həmin axşam dostlarla qrupda yazışırdıq. Biri dedi, “nə var, niyə gəlmədin?”. Yazdım, “yağış var, evdə oturmuşdum”. O biri dedi, “bəs nə etdin?”. Gülüb yazmadım doğrusunu. Çünki desəydim ki, “mostbet skacat edib qumar oynadım, 250 manat qazandım”, inanmazdılar. Yəni mən özüm də çətin inanırdım.
Ertəsi gün işə getdim. İş yoldaşım soruşdu, “həftəsonu nə etdin?”. Dedim, “heç nə, evdə yatdım”. O da dedi, “mən də yatdım”. Gülüşdük. Amma içimdən fikirləşdim, “yox, qardaş, mən yatmadım. Mən o gecə macəra yaşadım”.
Həmin pulu nəyə xərclədiyimi soruşsanız, deyim. Özümə yeni idman ayaqqabısı aldım. Çoxdandır istəyirdim, amma almırdım. Qalanı ilə də anama bir buket gül aldım. Səbəbsiz. Sadəcə, olsun deyə.
Bu hadisədən bir ay keçdi. Yenə mostbet skacat etdim, girdim. Həmin həyəcanı yenə yaşamaq istədim. Amma bu dəfə 20 manat atdım, 5 dəqiqəyə hər şey bitdi. Gülüb telefonu kənara qoydum. Anladım ki, o gün sadəcə ulduzlar doğru düzülmüşdü. Yağış yağırdı, evdə tək idim, cansıxıcılıqdan girdim və qazandım. Başqa heç nə.
İndi düşünürəm, oyunun özü deyil, o andakı hiss önəmli idi. Bir də ki, mən o gün dayanmağı bildim. Bəlkə də ən böyük uduşum budur: nə vaxt dayanacağımı bilmək. Çünki davam etsəydim, bəlkə o 250 manat da getmişdi. Amma dayandım. Çıxdım. Və indi o ayaqqabını hər geyəndə, o gülün şəklini anama göndərəndə, gülümsəyirəm.
Oyun qumar deyil, oyun əyləncədir. Mən də elə bildim. Və nə vaxtsa yenə yağışlı bir gündə, evdə tək qalıb cansıxıcılıqdan mostbet skacat edəcəyəm. Kim bilir, bəlkə yenə bəxt gətirər. Amma gətirməsə də, zərər yox. Axı mən artıq o hissi yaşamışam. O da mənə yetər.Сегодня, 17:21 / #1